NIEUWS & foto's

Nazomer 2023

Ook deze zomer en nazomer kunnen we weer trots zijn op onze eigen oogst aan plantjes, groente en fruit. Naast dat we hier zelf van genoten hebben, hebben we ook een heuse marktkraam aan de weg staan. Gemaakt en gevuld door onze eigen bezoekers.

 

 

Ook andere klusjes gaan gewoon door maar worden ook afgewisseld met de nodige ontspanning.

 

Aan de dieren wordt ook gedacht, maar met dierendag nog een beetje extra!

 

 

Burendag en Doornenburgse kermis

Het was een maand vol festiviteiten. Op bezoek bij onze buren tijdens de burendag en 2 weken lang stond onze dagbesteding in het teken van de Doornenburgse kermis! Eerst het koningsschieten waarbij door onze bezoekers fanatiek gestreden werd om het koning- en koninginneschap van de Hofstede. Verder werden de kermisdagen gevierd met een traditioneel kermisdiner en leuke kermisspellen.

 

   

   

 

Pannenkoeken en Koningsdag

Het was een feestelijke week bij ons op Dagbesteding de Hofstede! Eerst hadden we al een smulfeest op ons bord, Renate had heerlijke pannenkoeken gebakken. En daarna was het Koningsdag, deze dag was het zowel binnen als buiten feest met koningsspelen en een koningsbingo. Kortom: een speciale dag die door onze bezoekers gezellig samen gevierd is.

 

 

Voorjaar en Pasen

We vieren het voorjaar bij Dagbesteding de Hofstede. Samen bloemstukjes maken en genieten van de eerste lentedagen. Ook de paashaas kwam gezellig langs en had eitjes verstopt waar enthousiast naar werd gezocht door onze bezoekers. Daarna lekker smullen samen, ook van de prachtige maar vooral lekkere taart gemaakt door de dochter van één van onze bezoekers.
 
 
 
 
 

 

Love is in the air

Februari staat in het teken van de liefde bij Dagbesteding de Hofstede. Afgelopen week was het Valentijnsdag, bezoekers kregen een zelfgemaakt pakketje vol liefde mee. Een mooie dromenvanger, een gedichtje en een lekker chocolaatje, daar gaat toch ieder hart sneller van kloppen. En ook aan de vogeltjes rondom de Hofstede werd gedacht, met veel liefde zijn er allemaal lekkernijen voor ze gemaakt.

   

 

 

Kerst op de Hofstede

Afgelopen week stond in het teken van gezellig samen kerst vieren op de Hofstede. Zowel binnen als buiten was alles in kerstsferen met warme lampjes, mooie kersttaferelen en lekker eten en drinken. En kerst is niet compleet zonder een bezoek van de kerstman!

    

       

 

Piet op bezoek!

Piet was dit jaar ook weer bij de Hofstede op bezoek
En vertelde iets over iedere bezoeker uit het grote boek
Onder het genot van zelfgebakken speculaas
Kreeg iedereen een kadootje namens Sinterklaas
Ook een persoonlijk gedicht ontbrak niet
Bedankt sint en piet!
   

 

Nazomer op de Hofstede

Een impressie van hoe onze bezoekers genieten van deze laatste zomerdagen, zowel hier op de Hofstede als daarbuiten. Even genieten van een kopje koffie en wat lekkers bij onze "buren" van kasteel Doornenburg. Of actief genieten samen van een ritje op de duofiets, ondertussen genietend van de bloemenpracht hier op de Hofstede.

         

 

 

Vrijwilliger(s) gezocht!

Dagbesteding de Hofstede zoekt nog vrijwilligers. Lijkt het je leuk en gezellig om onze bezoekers een mooie dag te bezorgen? Neem dan contact met ons op!

 

Zomer op de Hofstede

Zomer op de Hofstede, dat is volop genieten voor onze bezoekers! Lekker in het zonnetje werken in de tuin of ontspannen met een schetsboek of spelletje. Daarna gezellig samen eten met bijvoorbeeld een zomerse barbecue of pannenkoeken. Het is niet alleen genieten voor onze bezoekers, ook de kabouters hebben het naar hun zin op de Hofstede. Hierdoor breidt het kabouterbos zich steeds verder uit en komen er steeds meer kabouters wonen. Kortom, het is voor iedereen goed vertoeven bij ons op de Hofstede!

    

   

 

 

Boottocht Zonnebloem & Stichting Ouderen Doornenburg

11 mei zijn we met een deel van onze bezoekers en hun mantelzorgers meegeweest op een mooie boottocht, georganiseerd door de Zonnebloem en Stichting Ouderen Doornenburg. Buiten op het dek werd genoten van het heerlijke weer en de mooie uitzichten. Binnen konden we genieten van een lekkere lunch en gezellige muziek en vermaak. Organisatie, bedankt voor deze leuke ervaring!

 

   

 

Donatie ontvangen

Wij zijn erg blij met de mooie donatie die we ontvangen hebben van Stichting voor Elkaar (onderdeel van Univé). Deze donatie is ons aangeboden door Peter Wismans en Sandra Smeding. We hebben hiermee een mooie tuinbank, parasol en buitenspellen aangeschaft zodat onze bezoekers nog meer samen buiten kunnen genieten. Nogmaals bedankt!

 

 

Voorjaarsmarkt Zorgvoorziening Merlijn

Zaterdag 2 april was de Voorjaarsmarkt bij Zorgvoorziening Merlijn en wij waren ook aanwezig met zelfgemaakte paasdecoratie van onze bezoekers. Het was een gezellige en geslaagde middag!

 

 

Vrijwilliger gezocht

Dagbesteding de Hofstede zoekt een vrijwilliger voor de vrijdagochtend. Lijkt het je leuk en gezellig om onze bezoekers een mooie dag te bezorgen? Neem dan contact met ons op!

 

Winter 2022

Ook tijdens de koudere winterdagen kunnen de bezoekers van Dagbesteding de Hofstede zich prima vermaken binnen. Samen een kaartje leggen maar ook actief bezig zijn. Op tijd je rust nemen is ook belangrijk!

 

 

 

2022 wordt ingeluid met proosten met champagne!

 

 

Kerst 2021

Kerst op de Hofstede staat voor gezelligheid. Het begint al bij de voorbereidingen: samen kerststukjes maken en creatief bezig zijn. 
  
 
En dan is het kerstmis: Samen kerstliedjes zingen, luisteren naar het kerstverhaal, samen kerststukjes maken. Ook zijn onze bezoekers verwend met een lekkere kersttraktatie en een heerlijk kerstdiner.
   
   

 

Sint 2021

Sint en Piet hebben dit jaar ook weer aan de Hofstede gedacht
En hebben voor alle bezoekers een cadeautje met gedichtje langsgebracht
Ondertussen lekker genieten van zelfgebakken kruidnoten
Wat hebben onze bezoekers genoten!
Dank jullie wel Sint en Piet!
 
 

 

Herfst

Het is herfst op Dagbesteding de Hofstede en dat is genieten! Op een mooie herfstdag noten rapen buiten of nog wat werk verzetten in de kas. En op de minder mooie dagen lekker binnen creatief bezig zijn of een spelletje doen. Natuurlijk zijn we ook de Halloween niet vergeten!

 

 

Doornenburgse kermis 2021

Dagbesteding de Hofstede in het teken van de Doornenburgse kermis. Er werd fanatiek gestreden om de titel schutterskoning of koningin, uiteindelijk konden we voor 2 mooie koningsparen de Doornenburgse vlag hijsen. Een dansje waard! Hierna was de Hofstede kermis geopend, naast traditionele spellen als blikgooien en eendjes hengelen was de schietkraam veruit favoriet!

   

 

Nazomeren

Hierbij een impressie van onze bezigheden de afgelopen tijd: van productief bezig zijn met oogsten en riefkoeken bakken tot de nodige ontspanning met spelletjes en een rondje fietsen op de duofiets.

   

 

Afscheid stagiares

We hebben afscheid genomen van onze stagiaires Mark en Kelly. Mark & Kelly, bedankt voor jullie inzet!
 

 

NLDoet 2021

Tijdens NLDoet hebben we onze Jeu de boules baan opgefleurd en verder aangekleed. Jos heeft een mooi scorebord gemaakt en geplaatst, Thea heeft het bord onthuld. Ook kwam wethouder Helga Witjes langs om haar steentje bij te dragen om samen nieuwe plantjes te poten.

 

 

 

Voorjaar op de Hofstede

Steeds meer bloemen staan prachtig in bloei, de vogeltjes broeden hun eerste eitjes uit en de bezoekers zijn druk met stekken in onze kwekerij. Dit geeft toch nog een beetje kleur aan deze druilerige dagen.

 

 

 

Koningsdag 2021

Eerst de voorbereidingen voor Koningsdag: alles van fiets tot rolstoel kleurt oranje en rood, wit, blauw. Tijdens het versieren kwamen de mooiste herinneringen en verhalen naar boven.

  

 

Op Koningsdag werd eerst de Nederlandse vlag gehesen onder begeleiding van het Wilhelmus, hiermee werden de Koningsspelen officieel geopend. Wat hebben we genoten van traditionele spellen als koekhappen, blik gooien, eierlopen en een heuse koningsbingo. Ook het Koningsdiner was helemaal in stijl.

   

 

 

Pasen 2021

Wat is er nou leuker als eieren beschilderen en paaseieren zoeken om er daarna gezellig samen van te genieten. We wensen iedereen fijne Paasdagen toe!

 

 

 

Maart: Richting het voorjaar

Wat brengt de lente beter in huis dan een mooi boeket bloemen, gekregen van Stichting Ouderen Doornenburg. Bedankt! Daarbij de 1e paasdecoratie gemaakt door onze bezoekers, hiermee wordt onze Hofstede nog verder opgekleurd en opgevrolijkt.

 

Gezellig samen spelletjes doen, rummikub, een kaartje leggen of sjoelen.

 

Winter op de Hofstede

Oud & Nieuw: Tijd voor champagne om samen te proosten op het nieuwe jaar!

Zomaar een dag op de Hofstede...

 

Tijd voor koffie met een lekker chocolaatje.

 

Sinterklaas & Kerst 2020

Feest, Piet is bij de Hofstede langs geweest!

 

Samen kerststukjes maken en de Hofstede in kerstsfeer brengen.

Kerstkaartjes die de bezoekers hebben gekregen van schoolkinderen uit Lingewaard.

Het kerstdiner, lekker eten en gezelligheid samen.

 

Nazomeren & herfst

 

 

Doornenburgse Kermis 2020

De Doornenburgse Kermis traditioneel geopend met het hijsen van de vlag en het Wilhelmus.

Daarna was het tijd voor plezier, de Hofstede was omgetoverd tot kermisterrein. En weer op krachten komen met een heus kermisslaatje.

Ook het traditionele Koningschieten mocht niet ontbreken, de beste schutters werden gekroond!

 

Zomer op de Hofstede

Zomer is samen planten, ervoor zorgen dat alles groeit en bloeit en samen genieten van de rijke oogst.

 

 

Lekker een potje jeu de boules samen!

 

Gezellig met z'n allen koffie gedronken op het kasteel met dank aan Koos. We hebben nog even extra op hem geproost!

 

Afscheid Mark

We hebben afscheid genomen van onze stagiair Mark. Bij zijn afscheid heeft hij ons een mooi boekje gegeven met spreekwoorden en gezegden verzameld door onze bezoekers. Mark bedankt voor je inzet, de vele kopjes koffie die je hebt gezet en voor alles wat je samen met onze bezoekers hebt gedaan. Van nagels lakken tot pepernoten bakken, je bent van alle Mark-ten thuis!

 

 

We zijn weer open!

Vanaf 2 juni mogen we onze bezoekers weer ontvangen, wat leuk om iedereen weer te zien op Dagbesteding De Hofstede.

 

 

 

 

Tijdelijk is alles even anders...

Door het Coronavirus is alles tijdelijk even anders, ook op Dagbesteding de Hofstede. We staan nog steeds klaar voor onze bezoekers, maar nu op een andere manier. We bellen even, gaan langs op de koffie of we verrassen ze met een kleine attentie: een kaartje, een bloemetje om ze even op te fleuren en met de Pasen een paashaasje met wat lekkers.

  

 

Eropuit!

We zijn met onze bezoekers gezellig op stap geweest, samen een kopje koffie gedronken met iets lekkers erbij. Grand Cafe Nr. 19, bedankt voor de gastvrijheid!

 

 

Stemt u ook op ons?

Wij zijn genomineerd als starter van het jaar 2019 in de regio Oost-Betuwe. Tot 19 januari kunt u op ons stemmen om ons aan deze mooie titel te helpen!
Stemmen kan gemakkelijk via www.rabobank.nl/mwob.

Alvast bedankt voor uw stem! 

 

Genomineerd!

Verheugd kunnen we jullie vertellen dat we zijn genomineerd door de Rabobank voor Starter van het jaar 2019 in de regio Oost-Betuwe. We kunnen er trots op zijn dat zij de Hofstede zien als veelbelovend, professioneel en ambitieus. We zullen jullie op de hoogte houden over onze nominatie en de hierop volgende verkiezing waarbij iedere stem telt..

 

 

Kerstmis 2019 op de Hofstede

Wat was het mooi en gezellig, de 1e kerst op de Hofstede! Gezellig samen kerststukjes maken, creatief bezig zijn voor de kerstmarkt op zorgvoorziening de Merlijn en afsluiten met een heerlijk kerstdiner.

 

 

Vrijwilligersdag

7 december was het nationale vrijwilligersdag, een mooi moment om onze vrijwilligers te bedanken! We hebben ze verwend met een lekkere en gezellige high tea.

 

 

Sinterklaas

Wat een feest, deze week is Piet op bezoek geweest!
Met voor iedereen een gedichtje met wat erbij,
Piet maakte de bezoekers van de Hofstede blij!

 

 

Beautymiddag 

  

Het eindresultaat:

 

De mannen waren ook gezellig samen op stap!

 

Zomer 2019 op de Hofstede

We hebben de zomer op de Hofstede ingeluid met een gezellige barbeque.

 

Ondertussen zitten de bezoekers ook niet stil, zo hebben Martin en Renate mooie kunstwerken gemaakt!

Zomerse taferelen op de Hofstede: De zonnebloemen staan prachtig in bloei en de was hangt lekker in de zon te drogen.

 

En genieten van onze eigen oogst: bonen rangen en erwten doppen, jam maken en je weer even jong voelen met kersen-oorbellen.

   

Ook is er tijd voor ontspanning, gezellig samen een rondje maken op de duofiets.

 

Ook binnen kun je je prima vermaken als je even uit de zon wilt.

 

De kinderen van de BSO kwamen ook een kijkje nemen op de Hofstede!

Nog meer eigen oogst: lekkere appelmoes en mooie kalebassen.

 

Prinsjesdag op de Hofstede: Samen de troonrede kijken en daarna een heerlijke oliebol want het was ook Doornenburgse kermis.

 

Het terras toch nog even vegen om samen te genieten van de laatste zonnige dagen.

 

Uitje met de Zonnebloem op de boot: gezellig samen proosten en een dansje wagen.

   

 

VOORJAARSKRIEBELS

De bezoekers van de Hofstede krijgen de lentekriebels. 

Hier zijn ze druk in de tunnel met het stekken van nieuwe plantjes.

En met resultaat: de 1e zonnebloemen staan al in bloei!

 

Ook de tomaten- en komkommerplanten staan er goed bij en we kunnen straks genieten van groenten uit eigen tuin.

Ook willen we jullie voorstellen aan de nieuwste bezoeker van de Hofstede: onze kitten Suus.

 

 

Open dag 13 april 2019

We kunnen terugkijken op een geslaagde open dag. We hebben hebben veel enthousiaste mensen ontmoet en veel positieve reacties ontvangen. Bedankt allemaal voor de massale belangstelling!

 

Nog een mooie video-impressie met dank aan Omroep Lingewaard:

https://www.youtube.com/watch?v=ueUftpz8aGs

 

Donatie ontvangen

26 maart hebben we een mooie donatie ontvangen van Marga Janssen. Deze schenking kreeg de Hofstede vanwege haar afscheid bij de Belastingdienst. Marga bedankt! 

 

NLDoet

We hebben meegedaan aan NLDoet                    De waslijnpalen worden gezet                              En de bankjes in elkaar gezet

Na gedane arbeid gezellig samen aan de soep.

Er is nog veel meer gedaan, Vrijwilligers bedankt!

De mannen aan het werk in de werkplaats. 

We hebben een mooi kunstwerk ontvangen van Geert Roelofs geinspireerd op het klavertje vier uit ons logo.

 

Een 1e impressie van de Hofstede

De Hofstede in de sneeuw!

De 1e reparaties...                                                 De 1e knutselprojecten

 

Ook binnen is het erg gezellig, de huiskat voelt zich ook erg op z'n gemak!

Na gedane arbeid is er ook tijd voor rust. Samen lekker genieten van de zon.

Valentijn: de heren druk aan het dichten, samen lekkere cupcakejes bakken.

Voor de vogeltjes wordt ook goed gezorgd.

Gezellig eten samen of gezellig samen rusten.

Samen een dansje wagen!

 

Opening Dagbesteding de Hofstede

1 Januari was de feestelijke opening van de Hofstede en mochten we het lintje doorknippen met dank aan onze kinderen.

 

 

Bouw Dagbesteding de Hofstede

De bouw van de Hofstede verloopt goed!

  

  

De eerste bewoners zijn gearriveerd!

De eerste bewoners zijn gearriveerd!  

 

De werkplaats is ook gereed om gebruikt te worden.